Thursday, January 25, 2007

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ?






Αντιγράφω από την σημερινή «Ναυτεμπορική» (25.01):

«Σε μια συμβολική κίνηση αντιπροσωπεία φοιτητών έχτισε σήμερα την είσοδο των γραφείων του ειδικού λογαριασμού έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Τα μέλη της ομάδας των φοιτητών, κατά τη διάρκεια του χτισίματος, φώναζαν συνθήματα εναντίον των εταιριών, που όπως είπαν, μπαίνουν στα Πανεπιστήμια ως "ένα μόρφωμα" για να εμπορευματοποιήσουν την μάθηση, μέσω των κονδυλίων για την έρευνα».

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από την Βόρειο Κορέα, έναν από τους τελευταίους παράδεισους της πραγματικής ελευθερίας, στον οποίο πιθανότατα προσβλέπουν κάποιοι από τους σημερινούς ακτιβιστές του ΕΜΠ. Την έβγαλε ο βραβευμένος Ελληνας φωτογράφος Γιάννης Κόντος, εκθέσεις του οποίου φιλοξενούνται στο Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 7, Πλάκα).

1 Comments:

At 4:49 AM, Blogger gm2263 said...

Θα'θελα να ήξερα αυτοί οι φοιτητές όταν τελειώσουν δε θα θέλουν να δουλέψουν; Γιατι αν θέλουν, τότε μάλλον σε ιδιωτική εταιρεία θα δουλέψουν εφόσον το δημόσιο "κλατάρισε". Δεν χωράει άλλους. Αν δεν θέλουν να δουλέψουν sorry boys αλλά εγώ δεν θα μπορώ να τους θρέψω. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα (τέτοια) κορόιδα εν έτει 2008...

Αλλά τι ψάχνεις τώρα, ψύλλους στ' άχυρα;

 

Post a Comment

<< Home