Wednesday, January 24, 2007

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ (επεισόδιο 3451)



Δεν μπορώ να πω ότι συμπαθούσα ποτέ την βασιλική οικογένεια. Μάλλον λόγω Κωνσταντίνου. Αλλά με την απίστευτη αυτή ιστορία της δημοπρασίας των Christie's και τα όσα σχετικά διαβάζω και ακούω στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με βλέπω να βάζω αφίσα της Φρειδερίκης πάνω από το κρεββάτι μου. Δύο πραγματάκια μόνο:

Κατ' αρχήν έχει πολύ πλάκα που διάφορες δημοσιογραφικές διάνοιες ειρωνεύονται τα αντικείμενα της δημοπρασίας μιλώντας απαξιωτικά για «τασάκια», «σεμεδάκια» και «Φαμπερζέ». Είναι τέτοια η άγνοια και τόσο βαθύ το σύμπλεγμα κατωτερότητας που ανοίγουμε το στόμα και πετάμε ό,τι κοτσάνα μας έρθει νομίζοντας ότι έχουμε ξεστομίσει την εξυπνάδα του αιώνα! Αντί να κοκκινίζουμε από ντροπή και να το βουλώνουμε που επιτρέψαμε την απαξίωση και την εξαγωγή μίας μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας συλλογής (όπως αυτής του Γεωργίου Α') πετάμε την μία μπούρδα πίσω από την άλλη.

Επίσης έχουν πολύ πλάκα οι δηλώσεις του κ.Βουλγαράκη ότι δεν θα επιτρέψει την παράνομη πώληση αντικειμένων γιατί συνδέονται με την ελληνική ιστορία. Χα, χα, χα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;!
Το ελληνικό κράτος για περισσότερα από 30 χρόνια έχει αφήσει το Τατόι να ρημάζει, κανονικό ξέφραγο αμπέλι. Λεηλατείται συστηματικά, αντικείμενα μεγάλης αξίας, κινητά και ακίνητα, έχουν κάνει φτερά. Η εξαιρετική βοτανολογική βιβλιοθήκη αφέθηκε να σαπίσει. Οπως και αντικείμενα που ήταν δύσκολο να μεταφερθούν, όπως μία βασιλική άμαξα του 17ου αιώνα ή οι προπολεμικές Μερσεντές της βασιλικής οικογένειας. Για να μην θυμηθούμε τον αργό θάνατο του βοτανικού κήπου που περιβάλλει τον οικολογικό παράδεισο του Τατοϊου. Τώρα μας έπιασε ο πόνος;

5 Comments:

At 7:06 AM, Blogger YO!Reeka's said...

αστα τραγική ιστορία!

 
At 12:51 AM, Blogger celsius33 said...

h ellhnikh istoria pia exei ginei istoria lathwn paraleipsewn kai ek twn ysterwn topothethsewn , prwta kati ginetai apo allous kai meta epemvainei h epishs ellas , malakies , pixame , apo pote kapoios edwse xrhmata gia ena parko sthn ellada?

 
At 1:13 AM, Blogger celsius33 said...

epishs ellas= epishmh ellas

 
At 4:39 AM, Blogger An-Lu said...

Έλα μου ντε....τώρα τα θυμηθήκανε;

 
At 12:37 AM, Anonymous Anonymous said...

Υπάρχει και η περίπτωση η ιστορία των αντικειμένων να ήταν απλά ένα πολιτικό τέχνασμα για να ξαναφανεί στα κανάλια ο "υπουργός πολιτισμού" που είχε καιρό να μας απασχολήσει!

Μάρνι

 

Post a Comment

<< Home