Friday, September 08, 2006

EVERYTHING, EVERYONE, EVERYWHERE ENDS





Βλέπω και ξαναβλέπω το τελευταίο επεισόδιο του Six Feet Under. Γίνομαι λίγο μονότονος, τον περασμένο μήνα έγραφα πάλι για την σειρά. Τότε ήμουν ακόμα στον τρίτο κύκλο. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ??? Και μιλάμε για τηλεόραση. Και τηλεόραση λέγεται κι αυτό που βλέπουμε εδώ. Αλλά δεν θέλω να γκρινιάξω. Καθόλου.
Δεν έχω αναστατωθεί περισσότερο από ταινία/σειρά/οτιδήποτε σε κινούμενη εικόνα, δηλαδή, δεν έχω αισθανθεί τόσο καλά και τόσο χάλια μέσα σε δευτερόλεπτα, δεν έχω ταυτιστεί ποτέ ξανά με το 90 % των ηρώων (μόνο η μάνα της Μπρέντα μου ξέφυγε, σκύλα!), το βαλάντωμα στον πέμπτο κύκλο δεν το βάζω μέσα, μην σας τα πρήζω, γενικά καταλάβατε ότι με άφησε εντελώς αδιάφορο το θέμα.
Και για να γράψω κάτι που να ενδιαφέρει και κάποιον άλλο: ποιός χαρακτήρας πιστεύετε ότι είναι ο πιο καθοριστικός τελικά; Προσωπικά, βάζω τα λεφτά μου στην Κλερ. Από την αρχή καταλάβαινες την υπόγεια δύναμη που είχε ο ρόλος της, περίμενα πάντα πως και πως τις ατάκες, τις γκριμάτσες της και όλα αυτά, αλλά προς το τέλος, όσο μεγάλωνε και μπλεκόταν με τους άλλους, εκτινάχθηκε πολύ μακρυά ή έτσι νομίζω, τουλάχιστον. Και η υπόλοιπη κατάταξη, χωρίς πολλές εκπλήξεις: 2} Ρουθ, 3) Νέιτ, 4) Ντέιβιντ, 5) Μπρέντα. Αγαπημένοι γκεστ: Μπετίνα (Κάθυ Μπέιτς, αρκεί) και Τεντ (έχω αδυναμία στους ευαίσθητους Ρεπουμπλικάνους). Αχώνευτοι γκεστ: Νικολάι (πλήγωσε την Ρουθ) και Ολιβιέ (αντιπαθητικός από την πρώτη σκηνή).

6 Comments:

At 3:40 PM, Blogger I.I said...

Χε, χε! I HATE TO TELL U I TOLD U SO!!!
Στα έλεγα ο προδότης, το τέλος απλά ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ!!!
Και καθόλου δε με ενοχλεί που επαναλαμβάνεσαι!!!ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ!!!
Θυμάμαι ότι ήμουν στην κοσμάρα μου επί δύο μέρες. Κολλημένος στη σκηνή του φευγιού της Κλερ. Τι να πω; Για το Νειτ που την ξεπροβοδίζει; Για τη σκηνή που ο Ντειβιντ την ωρα που ξεψυχάει θυμάται το φίλο του στο πρόσωπο ενός πιτσιρικά! Την Μπρέντα γριά ακόμη κολλημένη με τον σχιζοφρενή αδερφό της;;;;
Δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεχωρίσω κάνενα χαρακτήρα σε σημαντικοτητα, από τους βασικούς. Νομίζω ότι όλοι ήταν έτσι φτιαγμένοι για να δημιουργήσουν αυτό το εκρηκτικό μίγμα και αν κάποιος έλειπε δεν θα έδενε τόσο η σειρά!

Για περισσότερες αναλύσεις δέχομαι "ενοχλήσεις" και στο msn. Όποτε θελήσεις είσαι welcome!

 
At 3:41 PM, Blogger I.I said...

Χμ, τώρα που το ξανασκέφτομαι: ΝΑΙ Ο ΟΛΙΒΙΕ ΗΤΑΝ ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ!

 
At 2:48 AM, Blogger electroman said...

Ruth rules!She's definitely the best one!

 
At 8:43 AM, Blogger urbane71 said...

Mην ανησυχείς Ιούδα, μου τα είχαν προλάβει άλλοι :)
(έλαβες το email μου;)

iraklisk: συναισθηματικά, είμαι μαζί σου αλλά πιστεύω αυτό που γράφω, ότι, δηλαδή, ο ρόλος της ΚΛερ κατέληξε να είναι ο πιο καθοριστικός. Καλό χειμώνα, με την ευκαιρία :)

 
At 1:36 PM, Blogger UrbanTulip said...

Ειδα μονο τις 3 πρώτες σειρές...ο Ιούδας τώρα είπε το τέλος; πεθαίνει ο ντεηβιντ; Εχω να πω οτι η Κλερ ήταν ολοφανερο ότι ήταν η καθοριστική της σειράς. σιγά σιγά ξεδιπλωνόταν ο χαρακτήρας της. Ο Νειτ με αφηνε κάπως αδιάφορη πάντα. Η μαμά ειχε επίσης καλές εξελίξεις. ( Το 4400 - το είδε κανείς;- ΚΑΙ αυτή ειναι Τηλεόραση!)

 
At 4:39 PM, Blogger I.I said...

@ urbane71
δεν έλαβα το μαιλ σου,

@urbantulip,

στο τελος της σειράς βλέπουμε πως καταλήγουν οι χαρακτήρες στο τέλος της ζωής τους, αυτό όμως είναι κατι σαν "εξτρα" στο κλείσιμο, το κανονικό κλείσιμο είναι διαφορετικό. δε λεω άλλα για να μην στη χαλάσω.
το 4400 δεν μου λεει πολλά, και δεν θα το συνέκρινα επ ουδενί με το Six Feet Under σε αξία, σε τέτοιου είδους σειρα προτιμώ το Supernatural που εχει λίγο τρόμο και σχετικό χιούμορ.

 

Post a Comment

<< Home