Wednesday, July 12, 2006





ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;

Σοβαρά προβλήματα που έχει ο κόσμος! Μήπως έφυγα από την αγκαλιά του Γούντι Αλεν για να πέσω σε αρχετυπικούς loosers νέας κοπής; Μήπως λέει κάτι αυτό για μένα; Κι όμως: εκ πρώτης όψεως, όλοι είναι όμορφοι, ακτινοβολούν αυτοπεποίθηση και δεν τα πάνε τόσο άσχημα στις ζωές τους. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ο Πολ Ραντ (1969, Νιου Τζέρσει, μεγαλωμένος στο Κάνσας) είναι ο λιγότερος δημοφιλής. Τον είχα ανακαλύψει το καλοκαίρι του 1998 στο «Μy object of my affection» (ο φριχτός ελληνικός τίτλος ήταν Αίσθημα μετ’ εμποδίων), μία πολύ συμπαθητική ταινία που δεν είχε πάει καλά στην Ελλάδα (και πιθανότατα, πουθενά αλλού) ίσως εξαιτίας και της θεματολογίας της: ο Ραντ έπαιζε έναν ευαίσθητο γκει δάσκαλο που πέφτει στον έρωτα της Τζένιφερ Ανιστον με την οποία συγκατοικεί. Πριν (ή λίγο μετά;) τον είχαμε δει στο Romeo and Juliet και ακολούθησε ένας δεύτερος ρόλος στο οσκαρικό The Cider House Rules (Θέα στον Ωκεανό), μία γλυκόπικρη, κάπως βαρετούτσικη ταινία, με τον Μάικλ Κειν. Πρώτος μεγάλος ρόλος στο Clueless. Οι φανατικοί των Friends θα τον ξέρουν από τον ρόλο του Μαικ Χάνιγκαν. Κατά βάση θεατρικός ηθοποιός, πάντως, έπαξε φέτος στο πλευρό της Τζούλια Ρόμπερτς στο Μπρόντγουει. Ετοιμάζει δυναμικό κινηματογραφικό comeback δίπλα στην Μισέλ Φάιφερ (I could never be your woman). Είναι πάντρεμένος κι έχει ένα αγοράκι, τον Τζακ, ενός έτους.

Ο Πίτερ Κρόουσα (1965, Μινεσότα) πιθανότατα σας είναι παντελώς άγνωστος. Εκτός κι αν παρακολουθούσατε το Γραφείο Κηδειών Φίσερ (Six Feet Under), την, κατά τη γνώμη μου, καλύτερη τηλεοπτική σειρά, παραγωγή της ΗΒΟ. Εκεί υποδυόταν τον Νέιτ Φίσερ, το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας που υποχρεώνεται να γυρίσει στο σπίτι που μεγάλωσε μετά τον θάνατο του πάτερ φαμίλια. Μεγαλώνοντας, ο Κράουσα ήταν ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής δρόμων αλλά ένα ατύχημα έσβησε κάθε ιδέα πρωταθλητισμού. Στράφηκε στην υποκριτική και αρχικά πρωταγωνίστησε σ’ ένα τηλεοπτικό σόου του ΑΒC που όμως κόπηκε ύστερα από δύο σεζόν. Κινηματογραφικά δεν έχει κάνει πολλά πράγματα. Προσωπικά τον έχω δει μόνο σε μία ταινία, το We don’t live here anymore, όπως συμπρωταγωνιστούσε με τον Μαρκ Ρούφαλο. Trivia: ο Πίτερ Κράουσε έχει ύψος έξι πόδια (και μία ίντσα)!

Ο Μαρκ Ρούφαλο (1967, Ουισκόνσιν, μήπως η σωστή προφορά είναι Ράφαλο??? δεν έχω ιδέα ) είναι με διαφορά ο πιο επιτυχημένος από τους τρεις. Αρχικά ηθοποιός του θεάτρου, δεν είχε σπουδαία επιτυχία με αποτέλεσμα να τα βγάζει πέρας δουλεύοντας ως μπαρμαν. Πρώτη του κινηματογραφική επιτυχία το Υοu can count on me (Στηρίξου πάνω μου), μαζί με την Λόρα Λίνει. Η ταινία είναι υποψήφια στα Οσκαρ και ο Μαρκ κερδίζει βραβεία ερμηνείας σε σημαντικά φεστιβάλ (Μόντρεαλ, Λος Αντζελες) και χαρακτηρίζεται ως ο «νέος Μάρλον Μπάντο». Kαι πάνω στα καλύτερα, ύστερα από εξετάσεις, μαθαίνει ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο... Ευτυχώς, σε αρχικό στάδιο. Αντιμετωπίζει μία προσωρινή παράλυση στο μισό του πρόσωπο αλλά η εγχείρηση είναι απολύτως επιτυχημένη. Αποθεραπεύεται πλήρως και επανέρχεται στη δράση με ταινίες όπως η Ζωή χωρίς εμένα, η Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού και το Collateral. Eίναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τον πεντάχρονο Κιν και την μόλις ενός έτους Μπέλα.

9 Comments:

At 5:00 AM, Blogger cobden said...

Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου για τον Πολ Ράντ!Αδικημένος πράγματι!Μα ήταν τόσο ωραία ταινία το OBJECT OF MY AFFECTION!!!
Και ο Ρου(α)φαλό καλός!Δεν τον θύμάμαι όμως, καθόλου στο COLLATERAL, που είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες των τελευταίων ετών!Δεν έπαιζε και σε εκείνη την ψιλοτσόντα με την Μέγκ Ραϊαν???

 
At 8:56 AM, Blogger urbane71 said...

Oτι έγινε μπαμπάς ο Πολ, πως σου φαίνεται;

Με την Μεγκ Ραιαν, πρέπει να ήταν το Ιn the cut της Τζειν Κάμπιον, παρακαλώ. Επαιζε (και) στο Collateral αλλά έναν μικρό δεύτερο ρόλο.

 
At 1:40 AM, Blogger Ιφιμέδεια said...

Χωρίς να θέλω να ρίξω το επίπεδο ήθελα απλώς να πω ότι είναι και οι τρεις πολύ ωραίοι άντρες και από τους τρεις προτιμώ μάλλον τον Πόλ Ραντ (ναι χάρη στο ρόλο του στα Φιλαράκια)

 
At 6:37 AM, Blogger enteka said...

καλό!
να πω ότι τον κρόουσα δεν τον ξέρω, το Clueless τέλειο, και τον Ruffalo τον είδα σχετικά πρόσφατα στην ταινιάρα που ακούει στο όνομα "13 Going on 30".
(λολ για την αγκαλιά του Γούντι Άλεν)

 
At 7:18 AM, Blogger urbane71 said...

Ax,ρε Ιφιμέδεια, μην το ρίχνεις τόσο πολύ το επίπεδο. Τελευταία φορά, οκ?
:)

Enteka, το "ταινιάρα" είναι ειρωνικό ή το εννοείς; Δεν την έχω δει την ταινία, γι' αυτό ρωτάω. Ξέρεις ελληνικό τίτλο;

 
At 1:52 AM, Blogger kolk said...

Πιστεύω ότι δεν έχουμε δει τίποτα από τον Ruffalo...ακόμη!

 
At 3:45 PM, Blogger electroman said...

Kala einai apisteuto, mou aresoun kai oi treis!Epishs einai kai oi treis polu sexy!We obviously have the same taste in men!

 
At 7:53 AM, Blogger pretaluz said...

Είμαι φανατική του Six Feet Under -μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο του 5ου και τελευταίου κύκλου- εκπληκτική σειρά!!! -δε λέω ότι είναι η καλύτερη της HBO -η αγαπημένη μου είναι το Sex and the City-(άλλο πράγμα!).
Τώρα τι του βρίσκεις του Peter Krause δε ξέρω. Καλός αλλά λίγος μού φαίνεται και καθόλου σέξι. Εγώ ξεχωρίζω την ηθοποιό που υποδυόταν την Brenda (Rachel Griffiths) και γενικότερα νομίζω ότι οι γυναικείοι ρόλοι ήταν πιο δυνατοί.

 
At 7:53 AM, Blogger pretaluz said...

Είμαι φανατική του Six Feet Under -μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο του 5ου και τελευταίου κύκλου- εκπληκτική σειρά!!! -δε λέω ότι είναι η καλύτερη της HBO -η αγαπημένη μου είναι το Sex and the City-(άλλο πράγμα!).
Τώρα τι του βρίσκεις του Peter Krause δε ξέρω. Καλός αλλά λίγος μού φαίνεται και καθόλου σέξι. Εγώ ξεχωρίζω την ηθοποιό που υποδυόταν την Brenda (Rachel Griffiths) και γενικότερα νομίζω ότι οι γυναικείοι ρόλοι ήταν πιο δυνατοί.

 

Post a Comment

<< Home