Tuesday, July 04, 2006

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ / ΠΡΑΞΕΙΣ / ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ

· Να ήμουν δάσκαλος σε κάποιο απομονωμένο νησί/χωριό. Δεν ξέρω πότε μου κόλλησε αυτό. Ισως είχα επηρεαστεί από κάτι διακοπές στη Σέριφο. Εκεί συναντούσαμε κάθε μέρα τον δάσκαλο, έναν πολύ νέο άνθρωπο, καμία σχέση με τους δικούς μου δασκάλους. Μου είχε κάνει εντύπωση η σημαντικότητά (υπάρχει τέτοια λέξη;) του για την μικρή κοινότητα των ανθρώπων εκεί. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι που θα έχει άμεση (θετική) επίδραση σε κάποιους άλλους. Ζήλευα τη σχέση του με τον κόσμο. Χρήσιμη πληροφορία: δεν είμαι δάσκαλος.
· Να ήμουν, λέει, εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η σκέψη μου δημιουργεί ευφορία! Χρήσιμες πληροφορίες: μεγάλωσα σ’ένα σπίτι που μισούσε την οικογένεια του επίτιμου. Το 1985, σε ηλικία 13 ετών, ούρλιαζα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του «αποστάτη». Είχα συγκλονιστεί από παλιότερο post/μήνυμα του cobden που έγραφε περίπου το ίδιο («ο παππούς που θα ήθελα να έχω»).
· Ακατανόητη τρυφερότητα προς όλους τους ηλικιωμένους ανθρώπους (εξαιρείται η Ελένη Μπίστικα της Καθημερινής, ίσως). Και όσο πιο ταπεινοί και λαϊκοί, τόσο το καλύτερο. Ιδίως μετά από ζόρια. Θέλω να τους πιάνω κουβέντα, να τους ρωτάω τι κάνουν, να μιλάμε γενικά. Το κάνω σπάνια, εννοείται.
· Μικρότερος ήθελα να παντρευτώ γυναίκα πολιτικό. Κατά προτίμηση την πρώτη γυναίκα γενική γραμματέα που θα διαδεχόταν τον Αντρέα. Θα ήταν εκσυγχρονίστρια (δεν τον ήξερα τον Σημίτη τότε), θα πήγαινε από εκλογικό θρίαμβο σε εκλογικό θρίαμβο κι εγώ θα στεκόμουν περήφανος δίπλα της στο μπαλκόνι μας, στη Φιλοθέη ενώ οι οπαδοί θα παραληρούσαν από κάτω. Εως τα 14 αυτά.
· Να αγόραζε τον Πανιώνιο το Κοινοφελές Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Λόγω μικρασιατικών καταβολών του αείμνηστου. Να μας έφτιαχνε ένα γήπεδο – στολίδι, να κάναμε τις πιο κουφές μεταγραφές όλων των εποχών και να είχαμε 20.000 κόσμο κάθε Κυριακή. Η πλάκα είναι ότι είμαι λίγο θυμωμένος με το Ιδρυμα γιατί δεν έχει κάνει ακόμα το χρέος του.

13 Comments:

At 10:16 AM, Blogger cobden said...

Με συγκινείς!Παρά τις νεανικές σου τρέλες, κατάλαβες εγκαίρως τα λάθη σου, και συνειδητοποίησες πόση θαλπωρή κρύβει η αγκαλιά του παππού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!Θα μας έλεγε ιστορίες από την πολιτική του καριέρα , θα κάναμε μαζί ανάβαση στον Ψηλορείτη,θα μας πήγαινε για ψώνια στα βιβλιοπωλεία, θα τρώγαμε σουτζουκάκια από τη γιαγιά Μαρίκα...Αν δεν είναι αυτό που σου περιγράφω η απόλυτη Ευτυχία, τότε τί αλλο είναι??

 
At 1:17 PM, Blogger enteka said...

Ωραίο! (κάνε λίγο expand στο θέμα Ελένη Μπίστικα, έχει ψωμί)
προσωπικά θα βαριόμουν κάπως αναβάσεις και σουτζουκάκια ακόμη και με τον πραγματικό μου παππού, πόσο μάλλον με τον Μ. (και τη γιαγιά Μαρίκα)
:)

 
At 1:07 AM, Blogger urbane71 said...

Cobden, κάπου είχα διαβάσει ότι το Γειλ χρηματοδοτεί ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ορισμένου χρόνου για νευροφυσικές διαταραχές που μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί. Φαντάζομαι grandfather issues με Μητσοτάκη δεν θα έχουν στα αρχεία τους. Ισως μας κάνουν και τα εισιτήρια για ΗΠΑ. Να το ψάξω;

Το καλύτερο μου στην μητσοτακική φαντασίωση είναι τα ψώνια στα βιβλιοπωλεία κάθε Χριστούγεννα (πως θα αντιδρούσε άραγε όταν θα του ζητούσες τη βιογραφία της Μπέσυς Αργυράκη;) και χειμωνιάτικα απογεύματα στο σπίτι της Γλυφάδας να μας λέει πολιτικά κουτσομπολιά δίπλα στο τζάκι (Γειλ είπα? μήπως κλινική Σινούρη που πέφτει πιο κοντά?).

Enteka, νομίζω ότι η τελευταία κυρία του ελληνικού τύπου αξίζει ένα ολόκληρο post, έτσι δεν είναι;

 
At 8:05 AM, Blogger enteka said...

αξίζει εννοείται! Απλά αυτό που έγραψες [Ακατανόητη τρυφερότητα προς όλους τους ηλικιωμένους ανθρώπους (εξαιρείται η Ελένη Μπίστικα της Καθημερινής] το εξέλαβα ως αρνητικό γι' αυτήν και ζητώ εξηγήσεις...
;)

 
At 3:43 PM, Blogger urbane71 said...

Χμμμ, ναι, νομίζω πως δεν κατάλαβες λάθος.
Είσαι fun Τήλεφου? Το θέμα είναι τεράστιο για να ανοιχθεί με αφορμή ένα μάλλον άσχετο post. Δεν θα το ήθελε και η ίδια η κυρία Ελένη :)

 
At 5:25 PM, Blogger enteka said...

δεν είμαι φαν, αλλά με τρώει η περιέργεια... ας το αφήσουμε εδω προς το παρόν
άσχετο, έχεις βάλει το blog στο μόνιτορ;
:)

 
At 7:12 AM, Blogger urbane71 said...

To blog στο μόνιτορ??? Τι σημαίνει αυτό? Χάνω κάτι λόγω τεχνολογικού αναλφαβητισμού?

 
At 10:06 AM, Blogger enteka said...

δεν ξέρω αν χάνεις και πολλά, πάντως βοηθάει στο να γίνει ένα μπλογκ πιο γνωστό ή να ανακαλύψεις κι άλλα. δες: http://monitor.vrypan.net/

btw, τέλειο το quote Βακαλόπουλου (και η φωτογραφία)

 
At 2:53 PM, Blogger urbane71 said...

Thanks για όλα. Μπήκα στο monitor, το οποίο αν κατάλαβα καλά αποδελτιώνει το ελληνικό blogging. Ή κάτι σαν best of?
Ελπίζω να μην ρωτάω πολλά.

 
At 2:53 PM, Blogger urbane71 said...

Thanks για όλα. Μπήκα στο monitor, το οποίο αν κατάλαβα καλά αποδελτιώνει το ελληνικό blogging. Ή κάτι σαν best of?
Ελπίζω να μην ρωτάω πολλά.

 
At 4:53 PM, Blogger enteka said...

ναι, βγάζει σε real time όλα τα ποστ που εκδίδονται. αν θες να δημοσιοποιήσεις το blog σου πηγαίνεις κάπου που λέει προσθήκη μπλογκ, γράφεις τη διεύθυνσή σου και περιμένεις κάποιες βδομάδες.
επίσης όταν κοιτάζεις τις λίστες με τα ποστ θα σου πρότεινα να έχεις πατημένο (στο πάνω μέρος της σελίδας εκεί που γράφει εμφάνιση: απλό / enhanced) το απλό γιατί αλλιώς βγάζει γραμματοσειρές ανάλογα με την 'δημοφιλία' και είναι μπερδευτικό.
:)
[την φωτογραφία απ' το παραπάνω ποστ σου την έχω βάλει για wallpaper, τόσο ωραία είναι.]

 
At 6:08 AM, Blogger urbane71 said...

Τα έκανα όπως τα λες. Και περιμένω. Και σε ευχαριστώ πολύ. Δεν βλέπω την ώρα να γίνω διάσημος!

Εχω πάθος με τις πανοραμικές φωτογραφίες πόλεων. Και μένα μου αρέσει πολύ. :)

 
At 5:36 AM, Anonymous Anonymous said...

look nice special site -

[url=http://trailfire.com/allegra] allegra print and imaging [/url]

http://trailfire.com/allegra
[url=http://trailfire.com/allegra] side effects of allegra [/url]

 

Post a Comment

<< Home